Spiegelverwarming: Hoe werkt het
Het is misschien wel een van de meest gehoorde ergernissen over de badkamer: altijd als ik ga douchen, beslaat de spiegel. Zelfs als je een raam in je badkamer hebt, is de kans nog groot dat de spiegel boven je badkamermeubel na het douchen beslaat. Vervelend, want condens op een spiegel moet je meteen schoonmaken als je wilt dat je spiegel lang mooi blijft. En dat is natuurlijk wel het laatste waar je ‘s ochtends vroeg zin in hebt…
Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem: spiegelverwarming. Oftewel: dubbel geïsoleerde verwarmingselementen die je op de achterzijde van je spiegel monteert. Voor het douchen hoef je die alleen maar even aan te zetten. Binnen no-time is de spiegel lekker warm en krijgt condens tijdens het douchen geen kans.
De voordelen van spiegelverwarming
Het belangrijkste voordeel van spiegelverwarming noemden we natuurlijk al: er zit na het douchen geen condens meer op je spiegel. Je hoeft hem daarom niet meteen droog te maken om vlekken op de spiegel te voorkomen. En je kunt ook meteen in de spiegel kijken; wel zo fijn als je na het douchen je haar wilt doen of je lenzen wilt in doen. Daarnaast biedt spiegelverwarming nog een aantal voordelen:
- Het monteren van spiegelverwarming is helemaal niet moeilijk en doe je achter de spiegel. Boren, schroeven; het is allemaal niet nodig. Het verwarmingselement is eigenlijk gewoon een sticker die je makkelijk op de achterkant van de spiegel plakt. De draden van de spiegelverwarming sluit je aan op schakelbare voeding van 230 volt, zodat je de verwarming aan en uit kunt zetten. Vaak is dit direct gekoppeld met schakelaar van het licht in de badkamer.
- Het verwarmingselement is flinterdun waardoor je er na montage helemaal niets meer van ziet. Het is dus niet zo dat je spiegel met spiegelverwarming verder van de muur komt te hangen. Het doet dus niets af aan het design van je spiegel, maar voorkomt wel dat hij steeds beslaat.
- De spiegelverwarming van GLAZZ is verkrijgbaar in 6 verschillende maten, waardoor er altijd een verwarmingselement is wat achter jouw spiegel past. De elementen zijn ook aan elkaar te koppelen. Een grote spiegel kan je dus volledig verwarmen.
Spiegelverwarming monteren
Het monteren van spiegelverwarming is dus heel erg makkelijk. Zeker met het stappenplan hieronder:
- Kies de plek waar de spiegelverwarming moet komen goed uit. Meestal is dit het midden van de spiegel of op ooghoogte.
- Teken de plek waar het verwarmingselement moet komen op de achterkant van de spiegel af.
- Haal de stickerfolie van het verwarmingselement en plak het op de achterkant van de spiegel.
- Wrijf de folie goed van binnen naar buiten zodat de eventuele luchtbellen verdwijnen.
Er zijn een aantal dingen waar je bij de aanschaf en montage op moet letten. Zo kun je spiegelverwarming niet zelf op maat maken door er een stuk af te knippen. Als er geen verwarmingselement is dat precies achter je spiegel past, kun je beter een iets kleiner element kopen. Of 2 kleinere verwarmingselementen nemen, als 1 groot element net niet past. Als je meerdere elementen installeert moet je die parallel aansluiten, nooit in serie.
Jarenlange ervaring met glas
Bij GLAZZ hebben we jarenlange ervaring met glas en aanverwante producten. Als bedreven maker van badkamerspiegels, kun je bij ons daarom ook terecht voor spiegelverwarming die we maken in onze eigen fabriek in Friesland. Hierdoor kunnen we snel leveren en heb je de spiegelverwarming die je online bestelt binnen no-time in huis. Heb je nog wat vragen over de spiegelverwarming die je nodig hebt? Neem dan gerust contact met ons op. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden!